Jelentkezés tanfolyamra

2020. május 26. - szerző: szerkeszto

Tisztelt Ügyfeleink!

Autósiskolánknál lehetőség van online beiratkozásra, valamint tanfolyam befizetésére, melyet az alábbi linkre kattintva ér el:

https://etitan.hu/site/hu/WebReg/IskolaiRegisztracio?azonosito=-PsC2XewVk29XIQvQVbQgw

Befizetéseit is tudja online intézni a SimplePay alkalmazás segítségével, melyet E-Titán fiókjából, a Pénzügy menüpontban érhet el.

Ezeket a lehetőségeket kihasználva nem kell bejönni az iskolába, minden elektronikusan történik, az Ön otthonából.

Változások

2020. május 26. - szerző: szerkeszto

A 219/2020. (V.21.) Korm. rendelet (a veszélyhelyzet során a járművezetésre jogosító okmány kiadásával kapcsolatos eltérő szabályok) alapján, 2020.05.21-től az elsősegély-nyújtási ismeretek megszerzése alóli mentességről szolgáló igazolás nélkül ki kell adni a járművezetésről jogosító okmányt. Ennek értelmében, a veszélyhelyzet fennállásáig nem kell elsősegély-nyújtó tanfolyamot és vizsgát tenni.

A sikeres forgalmi vizsga megszerzése után, elsősegély kártya nélkül is lehet az okmányirodákban a jogosítvány kiállítását kezdeményezni.

Fontos információ

2020. május 17. - szerző: szerkeszto

Kedves Tanulók!

A vizsgák és a képzések folyamatosak. Keressen minket és intézzük a képzését! Mindenkit visszahívunk, ha éppen nem tudjuk felvenni.

Köszönjük.

Ne fényképezz, segíts, ha tudsz!

2020. május 17. - szerző: szerkeszto

Két év börtön baleseti áldozatok fotózásáért

A német kormány határozott lépésre szánta el magát a baleseti sérültek és elhunytak személyiségi jogának védelmében.

Baleset Fotozas2 Resize

Néhány hónappal előtt különös videó járta be a nemzetközi és a hazai sajtót, valamint a közösségi felületeket, amelyen egy német rendőr felháborodásának hangot adva oktatott ki egy magyar kamionost, amikor utóbbi egy halálos baleset helyszínén képfelvételeket akart készíteni a baleset környezetéről, valamint az elhunyt áldozatról. Ez a kegyeletsértő, jogi és erkölcsi szempontból egyaránt számos sebből vérző magatartás sajnos korántsem egyedi, hanem nagyon is elterjedt, sajátos és egyre terjedő változata lett a katasztrófa turizmusnak.

A balesetek helyszínén képfelvételek rögzítése, valamint a mentők, rendőrök és egyéb hatóságok munkájának zavarása eddig is jogsértésnek számított Németországban, ám mindössze szabálysértésnek minősült, s pénzbüntetést vont maga után, ami nem jelentett valódi elrettentő erőt. Ezen kíván változtatni a német Igazságügyi Minisztérium, amikor bűncselekménnyé kívánja nyilvánítani a balesetet szenvedett, megsérült, vagy meghalt személyekről történő képfelvételek készítését. A büntetés – amennyiben az új jogszabály hatályba lép – két évig terjedő szabadságvesztés is lehet!

Az Igazságügyi Minisztérium a törvényjavaslatot véleményezés, valamint esetleges kiegészítések, javaslatok megtétele érdekében megküldte az egyes szövetségi államok szaktárcáinak, és azok visszaérkezését követően kerülhet a tervezet a Bundestag elé. A CDU, a CSU és az SPD képviselői a koalíciós tárgyalások keretében elviekben már megegyeztek a szabályozás legfontosabb alapelveiben, de a szükséges lépéseket így is meg kell tenni a parlament elé való terjesztés folyamatáig.

A személyiségi jogok védelme a német büntetőjog keretében eddig csak az élő személyekre terjedt ki, a baleseti és egyéb erőszakos cselekmények áldozataira azonban nem. Az új jogszabály alapján bármilyen jellegű képfelvétel (videó, fénykép) készítése tilalmazva lesz a baleseti sérültekkel és halottakkal kapcsolatban, függetlenül attól, hogy azt profi kamerával, mobiltelefonnal, vagy más eszközzel készítik. A közösségi felületeken megosztott, ilyen tartalmú képek terjesztői is eljárásra és büntetésre számíthatnak, még ha a képeket egyéni azonosítókkal nem is látják el.

Baleset Fotozas1Baleset fotózás„A balesetben megsérült, vagy elhunyt emberek fényképezése – történjen az bármilyen okból, szenzáció hajhászásból, anyagi célzattal, vagy mindössze pillanatnyi meggondolatlanságból –szégyenteljes cselekedet, és sérti az áldozatok személyes jogait.” – jelentette ki Christine Lambrecht német szövetségi igazságügy miniszter, majd hozzátette: „Megsértik az emberi tisztesség alapelvét azok, akiket az adott pillanatban kizárólag a fénykép elkészítése érdekel, és nem törődnek azzal sem, ha akadályozzák a mentőszolgálatok munkáját.

A miniszter asszony szavai korántsem túlzóak, hiszen az áldozat-fotósok (németül: Gafferek) valóban gyakran akadályozzák a mentők, a rendőrök és a tűzoltók munkáját. És sajnos nem ritka azoknak az eseteknek a száma sem, amikor az eszméleténél lévő, de sérülésénél fogva tehetetlen baleseti sérült kér segítséget, de az arra járó autós leginkább a fotózással van elfoglalva, a segítség nyújtása, valamint a hatóságok értesítése már kevésbé érdekli

forrás: kreszvaltozas.hu

OKJ gépkezelői tanfolyamok

2020. május 15. - szerző: szerkeszto

Ex33ng2ng1

Tanfolyam indul:

OKJ emelőgépkezelő, földmunkagép-kezelő, targoncavezető képzés

Tanfolyam hamarosan indulni fog! Érdeklődés esetén mihamarabb vegy fel velünk a kapcsolatot!

Vizsga: 2020. október 21.

OKJ vizsga 70.000 Ft/szakma,

Hatósági gépkezelői (sárga könyv) képzés

hatósági vizsga 1 gépcsortra 25.000 Ft, minden további gépcsoport 10.000 Ft

Jelentkezni lehet személyesen Komáromban vagy 20-577-0210 telefonszámon.

ng4ng5ng6

Felnőttképzési engedélyszám: E-001546/2016.sxxe